Nestle

Nestle - Recruitment

Περίληψη

H Νestle είναι η μεγαλύτερη εταιρία τροφίμων στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1866 από τον Henri Nestle στην Ελβετία και απασχολεί πάνω από 276.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 80 χώρες στον κόσμο, ενώ προϊόντα της βρίσκονται σε κάθε χώρα στον κόσμο. Η εκτεταμένη της παρουσία, καθώς και τα καλά δομημένα κι αποτελεσματικά κέντρα Έρευνας κι Ανάπτυξης, οι γνωστές της μάρκες και η πολύ ισχυρή της οικονομική θέση στο διεθνή επιχειρηματικό κόσμο κερδίζουν το ενδιαφέρον νέων ανθρώπων που ψάχνουν για μια εταιρία με σημαντική, μακροπρόθεσμη και διαρκή ανάπτυξη. Η Νestle προσφέρει ανταγωνιστικές συνθήκες εργασίας, με αποδοχές και παροχές που είναι σε αρμονία με τα υψηλά της πρότυπα και σέβεται τις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές παραδόσεις όλων των χωρών στις οποίες αγοράζονται και πωλούνται τα προϊόντα της. Είναι μια ιδιαίτερα αποκεντρωμένη εταιρία με επίκεντρο τους ανθρώπους και τα προϊόντα της κι όχι απρόσωπα συστήματα.

Στην Ελλάδα, η Nestle είναι από τις ηγέτιδες βιομηχανικές και εμπορικές εταιρίες, με 4 εργοστάσια, περίπου 700 άτομα προσωπικό και μεγάλη γκάμα ποιοτικών και καταξιωμένων προϊόντων, όπως Nescafe, Λουμίδης, Nesquik, Κορπή, Μaggi, Crunch, Friskies, Perrier κ.ά.

People

Πάνω από 276.000 άνθρωποι σε περισσότερες από 80 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο εργάζονται για τη Nestlé. Προέρχονται από όλες τις εθνικότητες και τους πολιτισμούς, από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, από όλα τα επαγγέλματα. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό το πολιτισμικό μωσαϊκό.

Η Nestlé δεν είναι απλά μία εταιρεία τροφίμων και ποτών, είναι και μία «ανθρώπινη» εταιρεία. Βασική φροντίδα μας της είναι η ικανοποίηση των αναγκών του καταναλωτή και η παροχή σωστής και υγιεινής διατροφής σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Σ’ αυτό το πλαίσιο, κάθε εργαζόμενος έχει διπλό ρόλο, τόσο ατομικά όσο και ως μέλος της ομάδας. Καθένας από εμάς ενθαρρύνεται ώστε να επιδεικνύει προσωπική υπευθυνότητα και ταυτόχρονα να συνεισφέρει ενεργά στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της εταιρείας. Επομένως, αν αναζητάτε ένα ανθρωποκεντρικό, πραγματικά συναρπαστικό και πολυεθνικό εργασιακό περιβάλλον, η Nestlé μπορεί να σας προσφέρει όλα τα παραπάνω – και ακόμα περισσότερα.

H Nestle έχει πλήρη συνείδηση του γεγονότος ότι η επιτυχία μιας εταιρίας αντανακλά τον επαγγελματισμό, τις αρχές και τις ηθικές αξίες της διοίκησης και των εργαζομένων της. Κατά συνέπεια, η πρόσληψη των σωστών ανθρώπων και η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ανάπτυξή τους έχουν καίρια σημασία.

Από τους συνεργάτες μας ζητάμε καλή ακαδημαϊκή εκπαίδευση, άριστη γνώση αγγλικών και άλλων ξένων γλωσσών και εξοικείωση με τη χρήση Η/Υ. Εξίσου σημαντική είναι όμως και η προσωπικότητα: θέλουμε συνεργάτες γεμάτους ενέργεια και ενθουσιασμό, που ξέρουν και θέλουν να επικοινωνούν, να ακούν και να καταλαβαίνουν τις γνώμες των άλλων, που να μπορούν να δουλεύουν μέσα σε ομάδες και να προσαρμόζονται αβίαστα σε διαφορετικές νοοτροπίες και καθήκοντα. Προτιμούμε άτομα που μπορούν να επιδείξουν ηγετικές ικανότητες, που είναι ρεαλιστές κι έχουν ορθή κρίση κι αυτοπεποίθηση, με επιθυμία να δουλέψουν σκληρά και να διαχειρίζονται τις αλλαγές.

Για την επιλογή των κατάλληλων συνεργατών, χρησιμοποιούμε σύγχρονες, διαφανείς και αντικειμενικές μεθόδους αξιολόγησης υποψηφίων, που περιλαμβάνουν πολλαπλές συνεντεύξεις, τεστ δεξιοτήτων, παρουσίαση case study. Η τελική επιλογή γίνεται συλλογικά, με κοινά κριτήρια αξιολόγησης κι ακολουθείται από ένα εντατικό πρόγραμμα ένταξης στην εταιρία μας.

Environment

Η Nestlé δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην εύρεση συσκευασιών που συνεισφέρουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος. Η εταιρεία έχει υιοθετήσει μία πολιτική που ενισχύει τη μείωση χρήσης ακατέργαστων υλών, την επαναχρησιμοποίηση συσκευασιών και υλικών, την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας. Όπου αυτό είναι εφικτό η Nestlé χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας, αλλά και εναλλακτικά υλικά που προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές.

Culture

Αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να αξιοποιούμε και να αναπτύσσουμε τις δεξιότητες του κάθε συνεργάτη. Για το λόγο αυτό επιδιώκουμε να δημιουργούμε και να διατηρούμε ένα περιβάλλον εργασίας που να ενθαρρύνει τη μάθηση και τις υψηλές επιδόσεις μέσα από ένα συστηματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που συμπεριλαμβάνει σεμινάρια που πραγματοποιούνται τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας και που δημιουργούν ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Η Nestlé είναι και θέλει να παραμείνει η πρώτη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο και δεν μπορεί παρά να επενδύει στους ανθρώπους της. Η μάθηση είναι μια διαδικασία που ποτέ δεν θα πρέπει να σταματά. Η εκπαίδευση στην πράξη, κατά τη διάρκεια δηλαδή της εργασίας, είναι σημαντική· ωστόσο ενισχύεται κι έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν συνδυάζεται με επιπλέον σεμινάρια που πραγματοποιούνται από έμπειρους επαγγελματίες. Το Διεθνές Εκπαιδευτικό και Συνεδριακό Κέντρο της Nestlé βρίσκεται στο Rive-Reine, κοντά στο Vevey της Ελβετίας. Εκεί κάθε χρόνο πάνω από 40 δικοί μας άνθρωποι συναντιούνται με συναδέλφους από όλο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια πολλών σεμιναρίων, με θέματα όπως Management & Leadership, Marketing, Finance, Technical κλπ. Τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα δεν παρέχουν απλώς τεχνικές γνώσεις και πληροφόρηση για το ανταγωνιστικό περιβάλλον. Καλύπτουν επίσης το όραμα της εταιρείας, τις στρατηγικές και την κουλτούρα της.

Products & Brands

Η Nestlé αναδεικνύεται σταθερά σε παγκόσμιο ηγέτη σε ό,τι αφορά στη διατροφή, την υγεία και αυτό που αποκαλούμε wellness. Η μεγάλη προϊοντική της γκάμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παιδικές τροφές, γαλακτοκομικά προϊόντα, παγωτά, δημητριακά, καφέδες και ροφήματα, μαγειρικά, σοκολάτες και γλυκά, μεταλλικό νερό, καθώς και ζωοτροφές.

Στόχος της Nestlé είναι να εξασφαλίσει σωστή διατροφή σε όλα τα στάδια της ζωής. Από τη βρεφική ηλικία και τα πρώτα βήματα, μέχρι τον έφηβο, τον ενήλικα και την προχωρημένη ηλικία. Και βέβαια να μην παραλείψουμε τους τετράποδους φίλους μας! Επιπλέον, η Nestlé προσπαθεί να προσαρμόζει τα προϊόντα της στις ανάγκες και τις διατροφικές συνήθειες και γεύσεις των καταναλωτών της κάθε αγοράς.

Ως εταιρεία τροφίμων η Nestlé αντιλαμβάνεται την τεράστια ευθύνη της θέσπισης και διαφύλαξης των πιο υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας. Συνεχείς ποιοτικοί έλεγχοι διεξάγονται κατά μήκος ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας, από την αρχική έρευνα για τις πρώτες ύλες έως την παρασκευή, συσκευασία, αποθήκευση και διανομή των προϊόντων μας.

Η Nestlé ήταν και παραμένει υποστηρικτής της δημιουργίας brands δυνατών και σταθερών στο χρόνο. Οι μάρκες μας αποτελούν πηγή ζωής για την εταιρεία. Το χτίσιμο και η διατήρηση ενός δυνατού Brand Equity (δηλαδή μιας ισχυρής συνολικά εικόνας και αξίας όλων των brands) αποτελεί προτεραιότητα για τη Nestlé. Η εξήγηση βρίσκεται πολύ πίσω στο παρελθόν, στον ίδιο τον ιδρυτή της εταιρείας, τον Henri Nestlé, ο οποίος από νωρίς αντιλήφθηκε τη σημασία του branding όταν επινόησε το λογότυπο με τη φωλιά και τα πουλάκια με βάση το όνομά του (Nestlé στα γερμανικά σημαίνει «μικρή φωλιά»). Σήμερα, 130 χρόνια μετά, το λογότυπο της Nestlé αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα και πιο χαρακτηριστικά λογότυπα του είδους του.

Πολλές μάρκες της Nestlé κατέχουν ηγετική θέση στην αγορά, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε όλο τον κόσμο συνολικά τα brands της Nestlé φτάνουν τις αρκετές χιλιάδες στον αριθμό. Πολλά από αυτά είναι πάρα πολύ εδραιωμένα, όπως το San Pellegrino – το μεταλλικό νερό από την Ιταλία, το οποίο έχει ηλικία πάνω από 100 χρόνια. Μερικά από τα πιο γνωστά brands παγκοσμίως είναι τα Nescafe, Nestea, Maggi, Purina και φυσικά η ίδια η Nestlé.

Στην Ελλάδα πολύ γνωστά – εκτός από τα παραπάνω brands - είναι επίσης τα νερά ΚΟΡΠΗ και Perrier, ο καφές Λουμίδη, το Nesquik, τα Smarties, οι σοκολάτες Crunch και KitKat, το Nespresso, τα Friskies κ.ά.

Contact

Η Nestlé στην Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες καριέρας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Για υποβολή βιογραφικών επισκεφτείτε το site της εταιρείας στο www.nestle.gr, όπου μπορείτε να πληροφορηθείτε και για τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας.

Ελπίζουμε να είσαστε εσείς τα νέα μέλη της μεγάλης μας οικογένειας!

Μη χάσετε καμία ευκαιρία από την εταιρία Nestle.

Δημιουργήστε μια ειδοποίηση για να λαμβάνετε στο email σας θέσεις εργασίας που ταιριάζουν στις δεξιότητές σας.

Θέλω να λαμβάνω όμοιες θέσεις στο email μου
Ευχαριστούμε. Θα σας στείλουμε θέσεις που ταιριάζουν με

Θέσεις εργασίας της εταιρείας Nestle

Όλες οι θέσεις