Skip to Content
Loading...
  Παρακαλώ περιμένετε…
Προφίλ
Follow Job Categories
By Following Companies, You'll be notified when thier new jobs are posted.
 
 
You are currently following this company.

Select All Deselect All
Το προφίλ μας

Η μέθοδος Κumon είναι μια παιδαγωγική μέθοδος που  θέτει ως στόχο την αφύπνιση των δυνατοτήτων του κάθε παιδιού. Παρέχει εξατομικευμένη υποστήριξη, ανάλογα με τις ικανότητες του ώστε  το παιδί να μαθαίνει από δική του παρόρμηση. Η μέθοδος φέρει το όνομα του Ιάπωνα επινοητή της, Toru Kumon (1914 – 1995), καθηγητή Μαθηματικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο Toru Kumon, ως δάσκαλος, ήξερε ότι η αγάπη για τη μάθηση είναι στη φύση του κάθε παιδιού. Μ’ αυτή την αρχή δημιούργησε μια σειρά φύλλων εργασίας για το γιο του Takeshi, που ήταν τότε στη δευτέρα Δημοτικού. Ο Takeshi έλυνε καθημερινά μισή ώρα ασκήσεις, που ετοίμαζε ο πατέρας του ειδικά γι αυτόν. Επαναλάμβανε τις ίδιες ασκήσεις όσες φορές χρειαζόταν ώσπου να τις λύσει σωστά. Μετά από ένα χρόνο εξάσκησης μ’ αυτόν τον τρόπο ήταν σε θέση να λύνει εξισώσεις. Στην έκτη Δημοτικού έλυνε ασκήσεις διαφορικού λογισμού και ολοκληρωμάτων. Ο Toru Kumon, μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις του γιού του, άρχισε να βοηθάει με τον ίδιο τρόπο και τα παιδιά της γειτονιάς. Τα αποτελέσματα ήταν εξίσου εκπληκτικά.

Το 1958 αισθάνεται ότι είναι καιρός ή μέθοδός του να γίνει ευρύτερα γνωστή. Τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου ιδρύει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Kumon στην Οσάκα της Ιαπωνίας (KUMON, Institute of Education Company Ltd).

Το 1974, σίγουρος ότι η μέθοδός Kumon θα τύχει και παγκόσμιας αναγνώρισης, ανοίγει το πρώτο παράρτημα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.   Η εντυπωσιακή αυτή εξάπλωση, από 300 μαθητές το 1958 σε 1.900.000 το 1993 και σε πάνω από 4 εκατ. σήμερα, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η μέθοδος κερδίζει την εμπιστοσύνη γονέων και εκπαιδευτικών.

Στην Kumon πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για τα παιδιά να αναπτύσσουν εφόδια ζωής που θα τους δώσουν την δυνατότητα να έχουν θετική στάση απέναντι στο μέλλον. Έχοντας παρατηρήσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά, είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι αυτά τα εφόδια ζωής βοηθούν τα παιδιά να ζήσουν τις ζωές τους ευτυχισμένα και στο έπακρο, με όνειρα και στόχους, με την επιθυμία να αντιμετωπίζουν προκλήσεις και με το κίνητρο να δοκιμάζουν καινούρια πράγματα με ενθουσιασμό και λαχτάρα. Για να επιτευχθεί ένας τέτοιος στόχος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διαθέτει κανείς υψηλό μαθησιακό και γνωστικό επίπεδο, αυτοπεποίθηση και την ικανότητα να μαθαίνει αυτόνομα και ανεξάρτητα.

Αυτοπεποίθηση σημαίνει να πιστεύει κανείς στον εαυτό του. Μέσω της επιμονής στη διαδικασία της μάθησης τους, τα παιδιά καλλιεργούν την αυτοπεποίθησή τους και αισθάνονται θετικά απέναντι στον εαυτό τους και σε αυτά που μπορούν να καταφέρουν. Αυτή η αυτοπεποίθηση γίνεται η κινητήριος δύναμη πίσω από την επιθυμία να θέτουν προκλήσεις μεγαλύτερης κλίμακας δυσκολίας ή ακόμα και να προσεγγίζουν εντελώς άγνωστο σε αυτούς υλικό. Επιπλέον, είναι αυτό που τους κινητοποιεί να θέτουν στόχους και να έχουν όνειρα για το μέλλον. Και είναι οι στόχοι και τα όνειρα αυτά που διαμορφώνουν και αναπτύσσουν την ικανότητα αυτομάθησης.

Η έννοια της αυτομάθησης συνεπάγεται να μπορούν τα παιδιά να θέτουν στόχους και να επιλύουν δύσκολα ή άγνωστα σε αυτά προβλήματα, αυτόνομα και ανεξάρτητα. Πρόκειται για τον συνδυασμό πολλών επιμέρους ικανοτήτων, όπως συγκέντρωση, επεξεργασία πληροφοριών και την ικανότητα να θέτουν προκλήσεις στους εαυτούς τους και να εργάζονται με υπομονή και επιμονή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Το όνειρό μας:
να συνεισφέρουμε στην παγκόσμια ειρήνη μέσω της εκπαίδευσης. Θέλουμε να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας μέσα από την εξατομικευμένη μάθηση.
Η αποστολή μας
Να αναδείξουμε το πνευματικό δυναμικό με το οποίο είναι προικισμένος ο κάθε άνθρωπος και να ενισχύσουμε τις ικανότητές του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να πετύχουμε την εξέλιξη των παιδιών σε συνειδητά υπεύθυνα μέλη της κοινωνίας, εκπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο το κοινωνικό μας καθήκον.
Το όραμά μας
Οραματιζόμαστε ότι όλοι οι άνθρωποι σε όλες τις χώρες και τα μέρη του κόσμου θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν με τη μέθοδο Kumon και κάθε άνθρωπος θα μπορεί να πραγματοποιεί τους στόχους του, όχι μόνο καταβάλλοντας προσπάθεια αλλά και με ενθουσιασμό μέσω της αυτομάθησης.
Μια συμφέρουσα επιχειρηματική πρόταση!

Πρόσκληση προς υποψήφιους Franchisees.

Η Kumon είναι ένα παγκόσμιο επιτυχημένο Franchise στον τομέα της εξατομικευμένης μάθησης. Πάνω από 4 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι σε περισσότερες από 50 χώρες αναπτύσσουν τις ικανότητές τους μέσα από την αυτομάθηση και βιώνουν την αίσθηση της επιτυχίας! Σήμερα, η εξατομικευμένη εκπαίδευση αποτελεί μια πολύ ελκυστική αγορά. Και η Kumon είναι το ιδανικό όχημα!


Τα πλεονεκτήματά σας

  • Υποστήριξη σε όλες τις φάσεις –από το ξεκίνημα μέχρι το άνοιγμα
  • του δικού σας κέντρου
  • Ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη θεωρία και την πρακτική
  • Εκτεταμένη πρακτική εκπαίδευση στο υπάρχον κέντρο μας
  • Απολαβή πλεονεκτημάτων από το παγκόσμιο δίκτυο KUMON
  • Επικοινωνιακή υποστήριξη για να γίνει γνωστό το κέντρο σας σε
  • τοπικό επίπεδο

 

Θέλετε να υποστηρίξετε τα παιδιά και τους νέους να μάθουν μαθηματικά και την αγγλική γλώσσα? Επωφεληθείτε από τη συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά στον τομέα της εξατομικευμένης εκπαίδευσης και ανοίξετε το δικό σας κέντρο μάθησης! Αυτοαπασχολούμενοι σε ένα ελκυστικό περιβάλλον, με μια πολλά υποσχόμενη επιχειρηματική δραστηριότητα– ως Kumon συνεργάτης δικαιόχρησης.