Skip to Content

Πόσο μετράει η επαγγελματική εικόνα στο διαδικτυακό σου προφίλ

Μίνα Μπαγιώτα


Η κοινωνική δικτύωση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, το ξέρεις καλά πλέον. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις ότι όλο και περισσότεροι εργοδότες και διευθυντές προσλήψεων χρησιμοποιούν τα social media για να μάθουν λεπτομέρειες για τους πιθανούς υποψηφίους.

Είμαι σίγουρη, ότι έχεις μάθει πώς να κλειδώνεις το προφίλ σου μέσω των ρυθμίσεων απορρήτου στους δικτυακούς τόπους όπως το Facebook, το Twitter και το LinkedIn. Αρκεί όμως αυτό για να σε προστατεύει από το πιο σύνηθες ατόπημα που έχουμε κάνει οι περισσότεροι στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης; Φοβάμαι πώς όχι. Αν ανατρέξεις στα προφίλ των φίλων σου στο Facebook ή στο Twitter για παράδειγμα θα δεις πολλές φωτογραφίες από την παραλία, με ανάλαφρη ενδυμασία, όπως μαγιό, πόζες με γκριμάτσες, κ.α. Με λίγα λόγια μπορεί ο δυνητικός σου εργοδότης να μην έχει πρόσβαση στις προσωπικές σου στιγμές, όμως η φωτογραφία στο προφίλ σου είναι διαθέσιμη και ορατή για όλους, ανεξαιρέτως.

Οποιοσδήποτε google-άρει το όνομά σου στο internet θα δει μία δικιά σου εικόνα. Άρα αν θέλεις να επενδύσεις στο επαγγελματικό σου προφίλ, καλό είναι να έχει μία πιο σοβαρή εμφάνιση και με ορισμένες προδιαγραφές.

Εν ολίγοις, για να εξασφαλίσεις μία επαγγελματική εικόνα πρέπει να φροντίσεις τα εξής:

 • Η φωτογραφία πρέπει να τονίζει το πρόσωπό σου και οι ώμοι να είναι τοποθετημένοι σωστά. Καλό είναι να αποφύγεις παράξενες πόζες που θα δείχνουν περίεργο το σώμα σου.

 • Η εικόνα που θα βάλεις στο προφίλ σου πρέπει να σε κολακεύει. Ποιος δεν θα ήθελε να απεικονίζεται με καλύτερο φως και να δείχνει όμορφος; Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις περίεργες τεχνικές (σέπια, ευρυγώνιο φακό) ή ασπρόμαυρη φωτογραφία για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

 • Μην ξεχνάς ποτέ ότι στο επίκεντρο πρέπει να βρίσκεται το πρόσωπό σου και όχι το φόντο. Μπορεί η φωτογραφία που τράβηξες στο άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη ή μπροστά από τον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι να σε κολακεύει όμως πίστεψέ με δεν είναι η καλύτερη επιλογή για μια κύρια εικόνα.

 • Δώσε βαρύτητα στην ενδυμασία. Φρόντισε τα ρούχα σου να είναι καθημερινά ή πιο επαγγελματικά. Απέφυγε οπωσδήποτε το μαγιό ή τα βραδινά προκλητικά ρούχα αν είσαι γυναίκα.

 • Μην κάνεις γκριμάτσες με το πρόσωπό σου. Ένα χαμόγελο και ένα ζεστό βλέμμα αρκούν για να περάσεις το μήνυμα που θέλεις.

 • Η φωτογραφία πρέπει να απεικονίζει εσένα όπως είσαι τώρα, όχι όπως ήσουν 5 χρόνια νωρίτερα. Γι' αυτό μην χρησιμοποιείς παλιές εικόνες από το παρελθόν, ειδικά αν έχεις αλλάξει από τότε.

 • Βρες έναν φωτογράφο για ένα πιο professional αποτέλεσμα. Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις χρήματα ζήτα από έναν φίλο σου να σου τραβήξεις 2-3 κατάλληλες φωτογραφίες ή αναζήτησε έναν φοιτητή φωτογραφίας. Μία επαγγελματική εικόνα είναι η καλύτερη σύσταση για το μελλοντικό σου εργοδότη.

MinaBagiota@ Twitter

Αφήστε το σχόλιό σας...


Διαφήμιση

Πρόσφατες Αγγελίες

Εργαλεία Λογαριασμού

 • Εισαγωγή βιογραφικού
  Γίνετε διαθέσιμοι στους εργοδότες τώρα! Ανεβάστε το βιογραφικό σας σημείωμα και κάνετε ευκολότερη την διαδικασία αιτήσεων.
 • Αποθήκευση Αναζήτησης
  Αποθηκεύστε τα κριτήρια των αγαπημένων σας αναζητήσεων. Εξοικονομίστε χρόνο εντοπίζοντας άμεσα τις αγγελίες που σας ενδιαφέρουν.
 • Αγγελίες με Email
  Οι αγγελίες που θέλετε στο email σας καθημερινά! Τώρα πια δεν χρειάζεται να συνδέεστε στον λογαριαμσό σας αφού μπορούμε να σας στέλνουμε τις αγγελίες που σας ενδιαφέρουν στο προσωπικό σας Email.